Iroda:
1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu
Örmény ételek

SZENDVICSKRÉM PADLIZSÁNBÓL

Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 2-3 cikk fokhagyma, 10 dkg vöröshagyma, metélőhagyma (nem kötelező), só bors, citrom, olaj (lehetőleg olivaolaj)
Elkészítés: A padlizsánt megsütjük, besózzuk, és ha kihűlt, héját lehámozzuk (rozsdamentes késsel). A meghámozott padlizsánokat lapos porcelántányérra helyezzük és újra megsózzuk, majd deszkával egy kicsit lepréselve a levét lecsurgatjuk (ez 1-2 órát vesz igénybe).
Turmix géppel összevágjuk, majd az olajjal - lassan csurgatva - kikavarjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, snidlinget, sózzuk, borsozzuk, majd citromlével ízesítjük. A hűtőbe helyezzük, hogy összeérjen.
Felhasználható: szendvics készítésére, amelyet főleg paradicsommal díszítünk
                              hideg vacsorának vagy előételnek paradicsomba töltve, amely olajbogyóval díszítve,      hidegtálak ékessége lehet.
Megjegyzés: Erdélyben egyik legkedveltebb őszi saláta. Készíthetjük majonézzel is.

<< vissza
Copyright © Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület, 2007 Minden jog fenntartva!